Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-28@17:28:58 GMT

چرا اینترنت مرتب قطع می‌شود؟

تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۴۷۲۱۷

چرا اینترنت مرتب قطع می‌شود؟

بعید است که مارک زاکربرگ، بنیان‌گذار فیسبوک، نظرات مردم زیر پست‌هایش را بخواند. اما اگر می‌خواند، سیل نظراتی که بعد از عذرخواهی بابت قطع خدمات فیسبوک زیر پستش جاری شد چنان شدید بود که چیزی حدود ۱۴۵ روز وقت می‌گرفت، آن هم بدون خوابیدن.

به گزارش بی بی سی، مدیرعامل فیسبوک در پی قطعی شش‌ساعته خدمات این وبسایت، و البته واتس‌اپ و اینستاگرام، در صفحه شخصی خود نوشت «بابت قطعی امروز عذر می‌خواهم».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فیسبوک تقصیر را گردن یک عملیات نگهداری عادی انداخت - مهندسان این شرکت فرمانی صادر کرده بودند که ناخواسته ارتباط مراکز داده فیسبوک را با دیگر نقاط اینترنت قطع کرده بود.

حدود ۸۲۷٫۰۰۰ نفر به پیام عذرخواهی زاکربرگ واکنش نشان دادند.

لحن پیام‌ها متفاوت بود - از واکنش بامزه یک کاربر ایتالیایی که گفته بود «افتضاح بود، مجبور شدم با خانواده‌ام حرف بزنم» گرفته تا واکنش سردرگم کاربر دیگری از نامیبیا که نوشته بود «تلفنم را بردم تعمیرگاه، چون فکر می‌کردم خراب شده است.»

بسیاری از شرکت‌ها روزانه از فیسبوک و اینستاگرام و واتساپ برای ارایه خدمات استفاده می‌کنند

البته کسانی هم بودند که خیلی ناراحت و عصبانی شده بودند. صاحب کسب‌وکاری از نیجریه نوشته بود «نمی‌شود همه چیز را با هم تعطیل کنید. تاثیر این وضعیت بی‌سابقه است.» شخص دیگری نیز از هند خواستار دریافت خسارت بابت وقفه در کسب‌وکارش شده بود.

چیزی که دیگر باید برای همه روشن شده باشد وابستگی زیاد میلیارد‌ها نفر به این خدمات است - هم برای سرگرمی و هم برای تماس‌های مهم و کسب‌وکار.

مساله واضح دیگر این است که این بار اول و آخری نخواهد بود که ما چنین رویدادی را تجربه می‌کنیم؛ کارشناسان می‌گویند هم تعداد قطعی‌های گسترده دارد بیشتر می‌شود و هم اختلالی که ایجاد می‌کنند.

لوک دریکس، مدیر فنی شرکت داون دیتکتور، می‌گوید «اتفاقی که در چند سال گذشته شاهدش بودیم وابستگی فزاینده به تعداد محدودی شبکه و شرکت برای انتقال بخش بزرگی از محتوای اینترنت است.»

به گفته او «وقتی یکی از آن‌ها، یا بیشتر، دچار مشکل می‌شود، پیامد مشکل به خودش محدود نمی‌ماند و صد‌ها هزار خدمات دیگر را نیز مختل می‌کند.» برای نمونه، امروزه از فیسبوک برای ورود به خدمات و دستگاه‌های گوناگونی استفاده می‌شود، مانند تلویزیون‌های هوشمند.

برخی از قطعی‌های مهم سال‌های اخیر

اکتبر ۲۰۲۱: یک «اشتباه تنظیمی»، خدمات فیسبوک، اینستاگرام و واتس‌اپ را از دسترس خارج کرد. وبسایت‌های دیگر، مانند توییتر، نیز به خاطر هجوم کاربران به اپلیکیشن‌هایشان با مشکل روبه‌رو شدند.

ژوئیه ۲۰۲۱: بیش از ۴۸ خدمت اینترنتی مختلف، از جمله ایربی‌ان‌بی، اکسپدیا، هوم دپو و سیلزفورس به خاطر بروز ایراد در سامانه نام دامنه شرکت تحویل محتوای آکامای برای تقریبا یک ساعت قطع شدند. این شرکت یک ماه پیش از آن هم با مشکل مشابهی روبه‌رو شده بود.

ژوئن ۲۰۲۱: آمازون، ردیت، توییچ، گیت‌هاب، شاپیفایی، اسپاتیفای، و چندین وبسایت خبری به مدت تقریبی یک ساعت در پی برانگیختگی تصادفی یک اشکال ناشناس توسط یکی از مشتریان شرکت رایانش ابری فستلی از دسترس خارج شدند.

دسامبر ۲۰۲۰: جی‌میل، یوتیوب، گوگل درایو و دیگر خدمات گوگل همزمان و برای حدود ۹۰ دقیقه از دسترس خارج شدند. گوگل گفت که این مشکل ناشی از «مساله‌ای مربوط به سهمیه ذخیره‌سازی داخلی» بود.

نوامبر ۲۰۲۰: مشکل فنی در یکی از مراکز خدمات وب آمازون در ایالت ویرجینیا باعث اختلال در هزاران خدمات آنلاین ثالث شد، مخصوصا در آمریکای شمالی.

مارس ۲۰۱۹: «تغییر در تنظیمات سرور» باعث شد تا فیسبوک، اینستاگرام و واتس‌اپ همگی به مدت تقریبی ۱۴ ساعت یا کاملا از دسترس خارج شوند یا دچار اختلال جدی شوند. چند وبسایت دیگر، از جمله تیندر و اسپاتیفای، نیز که از سیستم ثبت ورود فیسبوک استفاده می‌کنند به مشکل برخوردند.

دریکس می‌گوید «برای همین بعضی وقت‌ها در اینترنت «روز برفی» داریم. چیزی قطع می‌شود و همگی انگشت به دهان می‌مانیم که چه باید بکنیم.»

«وقتی فیسبوک دچار مشکل می‌شود، تاثیر هنگفتی هم بر اینترنت می‌گذارد، هم بر اقتصاد، و هم بر جامعه. میلیون‌ها نفر، بلکه هم صد‌ها میلیون نفر، باید منتظر بمانند تا گروهی کوچکی در کالیفرنیا چیزی را درست کنند. پدیده جالبی است که در دو سه سال گذشته رشد کرده است.»

اصلا عجیب نیست که وقتی این اختلال‌ها از حدی بزرگتر می‌شوند، خیلی‌ها فکر می‌کنند که شاید ناشی از نوعی حمله سایبری باشد.

اما کارشناسان می‌گویند که این قطعی‌ها عمدتا به خاطر اشتباهات ساده انسانی است، و چیزی که آن‌ها را بدتر می‌کند وابستگی اینترنت به تعدادی سامانه کهنه و پیچیده است.

وقتی دسترسی به فیسبوک قطع شده بود، کارشناسان به شوخی در توییتر می‌گفتند که بعضی از دلایل قطعی «حتی از گروه پاپ اسپایس گرلز» نیز کهنه‌ترند و «طرحشان روی دستمال کاغذی کشیده شده بود».

پروفسور بیل بیوکنن، کارشناس اینترنت، با این توصیفات موافق است و می‌گوید «اینترنت آن شبکه توزیع‌شده‌ای که آژانس پروژه‌های پژوهشی پیشرفته دفاعی می‌خواست بسازد تا هر بخشش در برابر حمله اتمی مقاوم باشد نیست.»

کارشناسان می‌گویند وابستگی اینترنت به تعدادی سامانه کهنه و پیچیده از دلایل قطعی آن است

«هنوز از همان پروتکل‌هایی استفاده می‌کند که ما وقتی می‌خواستیم از پایانه‌های خیلی ساده به بزرگ‌رایانه‌ها وصل شویم استفاده می‌کردیم. تنها یک ایراد در ساختار اصلی آن می‌تواند کل شبکه را به زمین بزند.»

او می‌گوید که می‌توان اینترنت را با برخی بهینه‌سازی‌ها مقاومتر کرد، اما بسیاری از مبانی پایه‌ای آن، چه بخواهیم چه نخواهیم، تا ابد در کنار ما خواهند ماند.

به گفته او «در مجموع، سامانه‌ها کار می‌کنند و شما نمی‌توانید برخی از پروتکل‌های اینترنت را برای بهینه کردن به مدت یک روز «خاموش» کنید.»

به عقیده او به جای این که سعی کنیم سامانه‌ها و ساختار‌های اینترنت را بهتر کنیم، باید از شیوه‌های بهتری برای ذخیره کردن و به اشتراک گذاشتن اطلاعات استفاده کنیم، وگرنه در آینده شاهد قطعی‌های گسترده بیشتری خواهیم بود.

او معتقد است که اینترنت بیش از اندازه متمرکز شده است، به این معنی که مقدار زیادی از اطلاعات از تنها یک منبع پخش می‌شود. او در توضیحات خود می‌گوید که باید این رویه را معکوس کرد و سامانه‌هایی در نظر گرفت که چندین گره دارند و هیچ خدماتی به خاطر تنها یک خرابی قطع نمی‌شود.

البته کورسوی امیدی در این مساله نهفته است. درست است که قطعی گسترده اینترنت زندگی و کسب‌وکار مردم را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد، اما در نهایت می‌تواند به افزایش انعطاف‌پذیری اینترنت و خدماتی که از طریقش ارائه می‌شود منجر شود.

برای نمونه، مجله فوربس تخمین می‌زند که تعلیق شش‌ساعته تبلیغات در فیسبوک ۶۶ میلیون دلار ضرر به این شرکت وارد کرد. چنین ضرری احتمالا ذهن مدیران ارشد این شرکت را درگیر یافتن راهی برای جلوگیری از وقوع دوباره آن در آینده خواهد کرد.

آقای دریکس می‌گوید «ضرر آن روز آن‌ها بسیار زیاد بود. این ضرر هم شامل ریزش ارزش سهامشان می‌شود و هم درآمد روزانه‌ای که از دست دادند؛ و اگر به قطعی شبکه‌های تحویل محتوا نظیر فستلی و کلودفلر نگاه کنید خواهید دید که آن‌ها هم تعداد زیادی از مشتریان خود را تسلیم رقبا کردند. برای همین شکی ندارم که این گردانندگان دارند از همه توان خود برای آنلاین نگه داشتن خدماتشان استفاده می‌کنند.»

منبع: فرارو

کلیدواژه: اینترنت فیس بوک دسترس خارج قطعی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۴۷۲۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگاهی به آسیب‌های نوپدید فضای مجازی

بسیاری از افرادی که به اینترنت اعتیاد دارند هرگز آن را نمی‌پذیرند، زیرا برای آن‌ها اینترنت جزئی از زندگی محسوب می‌شود ولی با وجود این روانشناسان بر این باورند که فرد معتاد به اینترنت دارای نشانه‌هایی است که می‌توان از این طریق به وابستگی فرد به اینترنت پی ببرد.

خبرگزاری ایمنا؛ فرزانه دهقانی، دکترای ارتباطات و رسانه در یادداشتی با موضوع آسیب‌های نوپدید فضای مجازی نوشت:

«گسترش جامعه اطلاعاتی و ارتباطی و نیز شکل شکل‌گیری جهان مجازی در کنار جهان واقعی فرایند زندگی را دستخوش تغییرات زیادی کرده است؛ افزایش تصاعدی ضریب نفوذ اینترنت در ایران و تأثیر استفاده بیش از حد بروی خانواده‌ها، چنانچه به‌صورت برنامه، برنامه‌ریزی و مدیریت نشده در این فضا قرار گیرند خانواده و جامعه را نیز دچار مشکل خواهند کرد، اما قسمت مهم این پژوهش مؤلفه اعتیاد مدرن و آسیب‌های نوپدید که به‌عنوان عنصر اساسی و اصلی است، در واقع استفاده بیش از حد و بیمار گونه از اینترنت که باعث دور شدن فرد از دوستان و خانواده خانواده‌اش شود و اختلالات رفتاری یا شخصیتی را در وی ایجاد کند، اعتیاد به اینترنت یا شبکه‌های اجتماعی نامیده می‌شود، این اعتیاد که سرآمد همه اعتیادهای رفتاری است رشد روزافزونی پیدا کرده و عوارض ناگواری به همراه دارد. اعتیاد به اینترنت نیز با علائمی همراه است: همچون اضطراب، افسردگی، کج خلقی، بی قراری، تفکرهای وسواسی، کناره کناره‌گیری، اختلالات عاطفی و از هم گسیختگی روابط اجتماعی (علوی و جنتی فرد ،۱۳۹۰، ص .۲۲؛ سهراب زاده ،۱۳۸۹).

استفاده از اینترنت علاوه بر اینکه مزایای تأثیرگذار متعددی بر جوامع دارد ولی از سوی دیگر اثرات منفی از جمله اطلاع رسانی جهت‌دار و غیر منصفانه، نادیده گرفتن هویت ملی و دینی جوامع مختلف، تخریب باورهای اخلاقی، فرهنگی، آداب و سنن پیشرو و شبهه افکنی و تردید پردازی‌های کاذب، تزلزل بنیان خانواده، پوچی گرایی، القای ناهنجاری‌های انسانی، تضییع نیرو و استعدادهای انسانی، مشکلات جسمانی و… از جمله جنبه‌های منفی این شبکه‌های ارتباطی جدید است (علوی وجنتی فرد ،۱۳۹۰).

گسترش فضای مجازی و استفاده بیش از حد در حوزه فردی شامل تغییرات سبک زندگی به منظور گذراندن زمان بیشتر در شبکه و کاهش کلی فعالیت‌های بدنی و بی‌توجهی به سلامت فردی در نتیجه فعالیت اینترنتی، اجتناب از فعالیت‌های مهم زندگی، کمبود خواب و یا تغییر الگوهای خواب برای گذراندن زمان بیشتری در شبکه، کاهش معاشرت و در نتیجه ازدست دادن دوستان، غفلت از خانواده و دوستان، بی‌توجهی به مسئولیت‌های شغلی و شخصی، خشونت بیش از حد، پرخاشگری، تغییر عادت‌های رفتاری، بی توجهی به نظافت شخصی و… در حوزه رابطه فرزندان و والدین نیز تغییراتی به وجود آورده است که از جمله آن به کاهش نقش خانواده به عنوان مرجع، کاهش ارتباط والدین با فرزند، شکاف نسلی به دلیل رشد تکنولوژی، از بین رفتن حریم بین فرزندان و والدین و ایستادن در برابر یکی از والدین یا هر دو را می‌توان نام برد. در بحث ازدواج‌ها نیز مسائلی چون ناپایداری ازدواج‌ها، تغییر الگوی همسرگزینی، نداشتن مهارت‌هایی برای ازدواج ناتوانی والدین برای آموزش به فرزندان، افزایش روابط دختر و پسر در زمان نامزدی بدون عقد، تمایل به دریافت مهریه‌های سنگین، بالا رفتن سن ازدواج و افزایش تنوع‌طلبی جنسی مردان و … را می‌توان اشاره کرد (جعفری و دیگران ،۱۳۹۱؛ منایز ،۲۰۱۵)

بسیاری از افرادی که به اینترنت اعتیاد دارند هرگز آن را نمی‌پذیرند، زیرا برای آن‌ها اینترنت جزئی از زندگی محسوب می‌شود ولی با وجود این روانشناسان از جمله سامسون و کین بر این باورند که فرد معتاد به اینترنت دارای نشانه‌هایی است که می‌توان از این طریق به وابستگی فرد به اینترنت پی ببرد، هرچند که این نشانه‌ها به تنهایی نمی‌توانند معیار مستقل و کاملی برای اعتیاد مجازی به شمار آیند، انجمن روانپزشکان آمریکا (APA ) معیارهایی را مشخص کرده است که فرد باید حداقل ۳ مورد از این معیارها را حداقل به مدت ۱۲ ماه داشته باشد:

۱- زمان پرداختن به امور شخصی خود را صرف شبکه‌های اجتماعی می‌کند؛ از جمله ساعات ضروری برای خواب را در این فضاها سپری می‌کند.

۲- تغییر عادت رفتاری؛ استفاده از اینترنت باعث می‌شود که شخص از سایر فعالیت‌هایی که قبلاً برای او لذت بخش بوده، دست بکشد.

۳- زمانی که باید تکالیف درسی یا کاری انجام دهد، در اینترنت سپری می‌کند. (رابرتس ،۱۳۹۲)

۴- چنانچه ارتباط با شبکه‌های اجتماعی به دلیلی قطع شود، احساس افسردگی، بی قراری و بدخلقی می‌کند.

۵-خسته‌تر و کج خلق تر از زمانی است که اینترنت جزئی از زندگی وی نبود . دامنه تنش‌های عصبی او بالاتر است و از سردردهای عصبی رنج می‌برد .

۶- بیش از حد خشونت نشان می‌دهد و پرخاشگری و قانون شکنی می‌کند.

۷-در زمان دل مشغولی‌های فکری و ذهنی، ساعات متمادی را صرف چک کردن شبکه‌های اجتماعی می‌گذرانند .

۸- هنگامی که فرد دسترسی به شبکه‌های اجتماعی ندارد دائم به استفاده مجدد از آن فکر می‌کند و ذهن خود را مشغول نوع فعالیت‌های موردنظر می‌کند.

۹- روزی چند بار و به‌طور مرتب شبکه‌های اجتماعی و گروه‌ها و کانال‌های خود رابررسی می‌کند.

۱۰-در حین اتصال به شبکه‌های اجتماعی ، زمان خود را از دست می‌دهد و متوجه گذشت زمان نیست.

۱۱- زمان بسیار کوتاهی برای وعده‌های غذایی صرف می‌کند و به علت از بین رفتن وعده‌های غذایی کمبود وزن پیدا می‌کند. (امیدوار و صارمی ،۱۳۸۱)

۱۲- هنگام استفاده از شبکه‌های اجتماعی احساسی آمیخته به خوشنودی و گناه می‌کند

۱۳- ترجیح می‌دهد به اینترنت وصل شود تا اینکه با دوستان یا خانواده باشد. و به عبارتی دیگر به دوستان خانواده و کلیه مسئولیت‌های خود پشت پا می‌زند.

۱۴- روابط جدیدی با افرادی که هنگام ورود به شبکه‌های اجتماعی با آنها آشنا شده، تشکیل می‌دهد و بیشتر مایل است با آنها ارتباط برقرارکند .

۱۵- کمتر از خانه بیرون می‌رود و فعالیت‌های اجتماعی او کاهش چشمگیری پیدا می‌کند.

۱۶- راجع به اینکه چه مدت برخط بوده است یا در مورد میزان ساعات صرف شده در فضای شبکه‌های اجتماعی به خانواده، والدین، همسر و یا رئیس خود دروغ می‌گوید .

۱۷- دیگران از او به علت صرف زمان طولانی در اینترنت ناراحت هستند و مرتب از او گله می‌کنند.

۱۸- در موقعی تنهایی و خلوت و زمانی که کسی در خانه نیست، به سراغ فضا می‌رود.

۱۹- از محدودیت‌های زمانی که برای وی به منظور استفاده از اینترنت تعیین شده است، سرپیچی می‌کند.

۲۰- تمام تلاش‌ها برای محدود ساختن ساعات استفاده از اینترنت بی نتیجه مانده است. (جعفری و دیگران ،۱۳۹۱)

مخاطب ایرانی با رسانه‌های مدرن از قبیل اینترنت و تلفن همراه که مجهز به امکانات پیامک و بلوتوث است نیز مواجه است، سبد فرهنگی خانواده ایرانی دچار تغییرات فراوانی شده است که همگی به نوعی مروج سبک زندگی مدرن است که خاستگاه این نوع سبک زندگی تمدن غربی است و ترویج این شیوه از زندگی، لاجرم تمام مؤلفه‌های معرفتی تمدن غرب را شایع می‌سازد و موجب می‌شود بی‌سامانی در مسائل فرهنگی و اجتماعی در کشور افزایش یابد؛ در این خصوص مدیران و برنامه ریزان و سیاست گذاران اجرایی و کاربردی، لازم است که در راستای کاهش مشکلات ناشی از استفاده شبکه‌های اجتماعی با برگزاری دوره‌ها، جلسات کارگاهی، بازدیدهای علمی و آموزشی و تصویب سیاست‌ها، نظام‌های کنترل کیفی و فنی برنامه‌ریزی‌هایی انجام دهند.»

کد خبر 748386

دیگر خبرها

  • اختلالی در اینترنت مناطق مرکزی تهران نداریم
  • ثبت نام اینترنت فیبر نوری + جزئیات
  • اعلام تعرفه‌های تخفیفی ایرانسل ویژه حج ۱۴۰۳
  • کاربردهای خلاقانه برای لپتاپ‌ها و کامپیوتر‌های قدیمی
  • غوغای دروازه‌بان اشتوتگارت در اینترنت
  • نگاهی به آسیب‌های نوپدید فضای مجازی
  • امکان ارسال پیوست بدون اینترنت در واتس‌اپ
  • استفاده از فیبر نوری قدمی برای افزایش سرعت اینترنت
  • اتصال ۲۳۲ روستاهای لرستان به اینترنت پرسرعت
  • آذری جهرمی به دولت رئیسی : در سیاست‌های ضد اینترنت تجدید نظر کنید