Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

سرویس سیاسی- بنزین که ناگهان به صورت نجومی گران شد، مردم معترض شدند و به خیابان آمدند تا صدای اعتراض خود را به مسئولان برسانند اما به هر حال این اعتراضات به خشونت کشیده شد و خسارت‌های زیادی به کشور وارد شد.  در روزهای ابتدایی اعتراضات، مسئولان تصمیم گرفتند برای جلوگیری از گسترش این ناآرامی‌ها، اینترنت را قطع کنند ولی حالا با گذشت بیش از یک هفته از گرانی بنزین و اعتراضات، اینترنت که هنوز برای عموم مردم وصل نشده است هیچ، مسئولان نیز توضیح روشن و شفافی درباره قطع اینترنت و زمان وصل مجدد آن به افکار عمومی ارائه نمی‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش آفتاب‌نیوز؛ محمد جواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات که بخاطر قطع اینترنت، با تحریم‌ آمریکا نیز مواجه شده است، ضمن عذرخواهی از مردم، گفته که مسئول قطع اینترنت، وزارتخانه تحت امر وی نیست و همه چیز را به گردن وزیر کشور(به‌عنوان مسئول شورای امنیت کشور(شاک)) انداخته است. اما نکته عجیب اینکه وزیر کشور تا کنون هیچ توضیحی درباره قطع اینترنت و برقراری مجدد آن به مردم ارائه نداده است، گویی که وی به عنوان عضوی از کابینه دولت منتخب مردم، خود را در برابر افکار عمومی پاسخگو نمی‌داند. به همین دلیل برخی نمایندگان مجلس طرح استیضاح وی را مطرح کرده‌اند. با این حال به نظر می‌رسد که همانند طرح نمایندگان مجلس برای توقف گرانی بنزین، این استیضاح هم به سرانجام نخواهد رسید.

پروانه سلحشوری، نماینده مجلس درباره استیضاح وزیر کشور بخاطر قطع اینترنت گفت: این بار سعی شده است تا برای استیضاح وزیر کشور از کسانی امضا گرفته شود که در این مورد عقب‌نشینی نکنند.  قطعی اینترنت یک طرف، مسئله امنیت کشور و آسیب‌هایی که کل کشور در این مدت خورده نیز مطرح است. هم از طرف مردم و هم حکومت آسیب بسیار جدی دیده‌اند. فکر می‌کنم وقایع این بار، به شدت فاصله دولت و ملت را بیشتر کرد. طوری که ما بچه‌های خود را از دست داده‌ایم. چه بسیجی و سپاهی و چه آن دختربچه یا پسربچه جوانی که ضربه خورده. هر کسی آسیب دیده از این ملت بوده و این به شدت دردناک است.

سلحشوری با بیان اینکه وزیر کشور در این خصوص مسئول بودند و باید پاسخگو باشند، به سایت انتخاب گفته است: جالب این است که حتی یک گزارش هم در خصوص بحث اینترنت به مجلس نداده‌اند و حتی در صحن غیرعلنی هم ندیدم ایشان بیایند و صحبت کنند. خیلی عجیب است. اس ام اس پشت اس ام اس برای ما می آید که ما را بدبخت کردید و کارمان را از دست دادیم. برخی از جوان‌های می‌گویند به خاطر مسائل کاری و شغلی، اینترنت ما از غذا و آب و خوراک هم واجب‌تر است. قطعی اینترنت نشان از این دارد که ما به مردم مان اعتماد نداریم. نمی‌شود که از یک طرف فریاد بزنیم دنیا را فتح کرده‌ایم اما حتی یک سرچ ساده هم نتوانیم انجام دهیم. امروز دیگر تلفن همراه فقط وسیله صحبت کردن نیست؛ وسیله علمی ماست. کار لپ تاپ را انجام می دهد، حتی کار پزشکی را هم انجام می دهد. من نمی‌فهمم آیا گوگل مسئله امنیتی دارد که ما نتوانیم از آن استفاده کنیم؟ اجازه ندهیم نارضایتی های ناشی از قطعی اینترنت به آن اضافه شود که دارد می‌شود. من از مسئولان و نیروهای نظامی و امنیتی خواهش می‌کنم به این موضوع توجه کنند. خیلی بد است که مردم یک کشور چنین حسی داشته باشند و در بی خبری می مانند. ما خودمان از نظر اقتصادی وضعمان خراب است اما با این کار، کسب و کارهای اینترنتی مان هم در حال آسیب دیدن هستند.

خبرگزاری ایلنا نیز در گزارشی نوشته است که از بیست‌وپنجم آبان‌ماه سال‌جاری اینترنت خطوط تلفن‌ثابت و اینترنت خطوط تلفن‌همراه در سراسری کشور قطع شد. پس از گذشت 5 روز از قطع کامل اینترنت در سراسر کشور، یک مقام مسئول در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از آغاز اتصال تدریجی اینترنت خطوط تلفن ثابت در کشور خبر داد. بر اساس اعلام منابع مطلع در وزارت ارتباطات سه اپراتورهای اصلی تلفن همراه کشور شامل؛ همراه اول، ایرانسل و رایتل تنها مجوز اتصال اینترنت خطوط تلفن همراه در 9 استان را دریافت کرده‌اند و مجوزی برای اتصال خطوط تلفن همراه سایر استان‌ها به اینترنت صادر نشده است. اسامی استان‌های که مجوز اتصال اینترنت خطوط تلفن همراه برای آن‌ها صادر شده است خراسان جنوبی، گلستان، سمنان، یزد، چهارمحال و بختیاری، همدان، اردبیل، زنجان و ایلام است.

آمار سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی تعداد مشترکین اینترنت پهن باند را بیش از 67 میلیون و 687 هزار نفر اعلام کرده است، از این تعداد تنها 4 میلیون و 69 هزار نفر مشترکین پهن باند ثابت و 63 میلیون و 617 هزار نفر مشترکین پهن باند سیار هستند. به عبارت دیگر ضریب نفوذ اینترنت پهن باند ثابت فقط 4.90 درصد و ضریب نفوذ اینترنت پهن باند سیار 76.58 درصد است. به این ترتیب با فرض اینکه اتصال اینترنت خطوط تلفن ثابت در بیشتر استان‌های کشور برقرار باشد و 9 استان نامبرده نیز از اینترنت تلفن همراه بهره‌مند باشند، همچنان جمعیت زیادی در سراسر کشور از دسترسی به اینترنت محروم هستند.

به زودی، یعنی کی؟

در همین حال، ابوالفضل حسن بیگی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس در پاسخ به این سوال که در جلسات و پیگیری‌های‌تان مشخص نشده که چه زمانی اینترنت موبایل وصل می‌شود؟ اظهار داشت: هنوز تصمیمی در این زمینه نگرفته‌اند. اینترنت موبایل در حدود ۱۰ یا ۱۲ استان وصل شده است. حسن بیگی با تاکید بر اینکه شرایط باید آماده شود(معلوم نیست منظور از شرایط مناسب چیست!) که بتوانند اینترنت موبایل را وصل کنند، در پاسخ به این سوال که آخرین وعده از زمان وصل شدن دوباره اینترنت موبایل چه بوده است؟ گفت: گفتند به زودی وصل می‌شود اما زمان ندادند.

نامه 30 نماینده مجلس و پاسخ وزیر ارتباطات

علاوه‌بر این، 30 نماینده استان تهران در نامه‌ای به وزیر ارتباطات خواستار برقرار مجدد اینترنت موبایل شده بودند و تاکید کردند: انتظار آحاد مردم، دانشگاهیان، کسبه، بازاریان و کارآفرینان تسریع در برقراری اینترنت موبایل است. اما وزیر ارتباطات در پاسخ به این درخواست نمایندگان گفته است: «قطعا قطع اینترنت لطمات جبران‌ناپذیری به اقتصاد و به ویژه اقتصاد نوپای دیجیتال کشور وارد کرده و مطالبه شما در نامه ارسالی به جا و دقیق است. شخصا در وزارت ارتباطات و دولت و در مذاکرات متعدد با نهادهای امنیتی پیگیر برقراری مجدد ارتباطات بوده و هستم و این روزها بی‌شک یکی از دوران‌های بسیار سخت و طاقت‌فرسا برای مجموعه وزارت ارتباطات و صد البته بیش از آن برای مردم عزیز ایران است. نهادهای امنیتی کشور معتقدند در برقراری مجدد ارتباطات باید جانب احتیاط را رعایت کرد و بر این اساس تاکنون شورای امنیت کشور مجوز برقراری کامل ارتباطات را به اپراتورها ابلاغ ننموده است. قطع به یقین به محض دریافت مجوز از شورای امنیت کشور، ارتباطات در اسرع وقت به شرایط قبل بازگردانده خواهد شد.»

ابهام افکار عمومی و سکوت مسئولان

در همین حال که برخی مسئولان از قطع اینترنت خوشحال‌اند و به دنبال طرح‌های عجیب و غریب خود درخصوص اینترنت و قطع ارتباطات ایرانیان با دنیای خارج هستند، آنچه که در کشور شاهد آن هستیم، خسارت سنگین به اقتصاد مملکت، به خصوص کسب و کارهای اینترنتی و البته نکته مهمتر افزایش نارضایتی مردم از عملکرد مسئولان است.

در واقع اگرچه با قطع اینترنت و مهار ناآرامی‌ها، ثبات و آرامش به کشور بازگشته است، اما به ثبات و آرامشی که همراه با رضایت مردم نباشید به هیچ‌وجه نمی‌توان اعتماد کرد و بسیار شکننده و خطرناک هست. به خصوص در شرایطی که کشور با تحریم‌ها و فشارهای همه‌جانبه آمریکا مواجه و شرایط معیشتی مردم بسیار سخت است.

بنابراین ابهام و پرسش‌های بسیار جدی که برای افکار عمومی مطرح شده، این است؛ حالا که طرح گران شدن بنزین اجرا شده، اعتراضات مردمی هم مهار شده و به قول مقامات مسئول، لیدرهای ناآرامی‌ها هم بازداشت و یا در حال شناسایی و دستگیری هستند، پس چرا اینترنت کشور که این روزها برای مردم از واجبات است، هنوز قطع و ملت از آن بی‌بهره هستند؟! چرا هیچ کسی در این خصوص به مردم توضیح شفافی نمی‌دهد؟ چرا ملت را از این وضعیت پر ابهام و بلاتکلیف در نمی‌آورید؟ آیا طرح جدیدی درخصوص اینترنت قرار است در کشور اجرا شود؟ اگر چنین است چرا به‌صورت صریح به مردم توضیح داده نمی‌شود؟ و اگر دلیل عدم برقراری مجدد اینترنت، نگرانی از بازگشت ناآرامی‌ها است، باز چرا به مردم توضیح داده نمی‌شود؟ آیا به مردم اعتمادی نیست و مردم نامحرم هستند؟ مگر نه اینکه این روزها مسئولان مدام می‌گویند با حضور مردم توانستیم ناآرامی‌ها را کنترل کنیم، پس چرا کسی با مردم که از تداوم قطع اینترنت شدیداً ناراضی و در حال آسیب دیدن هستند، درست سخن نمی‌گوید؟ و چرا مسئولان اجازه می‌دهند خسارت‌های سنگین ناشی از قطع اینترنت به کسب و کار مردم همچنان ادامه داشته باشد؟

منبع: آفتاب

کلیدواژه: اعتراض به گرانی بنزین اینترنت اعتراضات خیابانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۰۶۵۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آذری جهرمی به دولت رئیسی: در سیاست های ضداینترنت تجدیدنظر کنید/ مردم خوبی ها را ارج می نهند

به گزارش جماران؛ محمدجواد آذری‌جهرمی وزیر پیشین ارتباطات در کانال تلگرامی خود نوشت:

اینکه پس از یک رویه سراسر اشتباه و ناکارآمد که در سالهای ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ و با استدلال حفظ امنیت کنکور طی دستورالعمل مصوب شاک دنبال می‌شد، اینترنت موبایل در محل برگزاری آزمون خاموش و موجبات اختلال گسترده در شبکه ارتباطی شهرها فراهم می آورد و حتی در برهه ای برخی مسئولین دولت سیزدهم در برنامه های تلویزیونی سخن از محدودیت‌های گسترده تر بر اینترنت در روزهای برگزاری آزمون می‌کردند، بالاخره در سال جاری این رویه اشتباه کنار گذاشته شد، خبر نیکویی است .

کاش در سایر سیاست‌های ضدیت با اینترنت هم تجدید نظر کنند؛ مردم خوبی ها را ارج خواهند نهاد.

دیگر خبرها

  • جریان وقف باید به سمت دانش‌محور شدن برود / مبلغ ما در وقف شفاف‌سازی و نمایش کارهای علمی است
  • مسئولان، صدای مردم میمند درخصوص موقوفه میمند باشند
  • تولید انرژی تجدیدپذیر در ۲۰هزار مدرسه هدفگذاری شد
  • موضع دولت درخصوص انتخاب رئیس مجلس دوازدهم
  • ۲۳۲ روستای بالای بیست خانوار لرستان به اینترنت پر سرعت دسترسی پیدا کردند
  • پاسخ شفاف مسوولان گیلان به مطالبات مردم از شبکه باران
  • آذری جهرمی به دولت رئیسی: در سیاست های ضداینترنت تجدیدنظر کنید/ مردم خوبی ها را ارج می نهند
  • «پاسخ»؛ ویژه‌برنامه شبکه باران برای پاسخگویی مسئولان به مطالبات مردم
  • وعده تأمین اینترنت برای روستاهای بالای ۲۰ خانوار کشور
  • افتتاح همزمان ۱۶ نیروگاه خورشیدی در ۶ استان کشور