Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-27@14:24:12 GMT

چرا اینترنت ایران «بنزینی» شد؟!

تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۸۴۱۰۱۸

چرا اینترنت ایران «بنزینی» شد؟!

تابناک نوشت: با افزایش قیمت «بنزین»، موجی از اعتراضات کشورمان را در برگرفت تا بار دیگر «اینترنت» قطع شود!

با گذشت دو روز و چند ساعت از اعمال سهمیه بنزین و افزایش قیمت آن، اوضاع کشورمان به شدت تحت تأثیر این تصمیم است تا جایی که دسترسی اغلب ایرانیان به اینترنت قطع شده و می‌توان نویسنده و خواننده این مطلب را در شمار معدود افراد خوش شانس در این زمینه دسته بندی کرد!
 
کافی است، سری به شبکه‌های اجتماعی بزنید تا دریابید که درباره چه وضعیتی سخن می‌گوییم؛ از گروه‌های سوت و کور تلگرامی و واتساپی گرفته تا وضعیت اینستاگرام که به شدت از محتوای تولید یا بازنشر شده در ایران تهی و عرصه جولان رسانه‌های فارسی زبان خارجی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وضعیتی که مورد توجه جهانیان قرار گرفته و حتی از دید فنی نیز برای برخی سؤال آفرین شده است. برای مثال، سایت نت‌بلاکس (NetBlocks) که به بررسی و مشاهده اختلالات اینترنت در سراسر جهان می‌پردازد، اخیرا گزارش مفصلی از اختلالات مختلف در شبکه ثابت و سیار اینترنت در ایران در شهر‌های مختلف منتشر کرده که حاوی نکات جالب توجهی است.

بر اساس این گزارش و به استناد نموداری که بدان پیوست شده، حدود ۴۵ دقیقه پس از شروع سهمیه بندی و تغییر قیمت بنزین، دسترسی بسیاری از ایرانیان به «شبکه به هم پیوسته» یا همان اینترنت (مخفف interconnected network) دچار اختلال شده و ساعاتی بعد ماجرا به نقطه‌ای رسیده که می‌شود، مدعی شد حدود ۹۵ درصد ایرانیان به اینترنت دسترسی ندارند.

البته دسترسی ۵ درصد ایرانیان به اینترنت هم دسترسی‌ بی اشکال و حتی پایدار نیست. افزون بر آن، شدت اختلال اینترنت در ایران در ساعات گذشته و برای زمانی محدود و به میزانی اندک کاهش یافته؛ اما وضعیت در کل به گونه‌ای است که می‌شود گفت: اینترنت در ایران بنزینی شده است؛ بلایی که پیشتر هم بر سر این ارتباط در ایران آمده، اما دلایلی متفاوت برای توضیحش ارائه شده.

از جمله این دلایل می‌توان به «قطع برخی کابل‌های ارتباطی در خلیج فارس» به دلیل گیر کردن لنگر کشتی و حمله کوسه‌ها به کابل‌ها اشاره کرد که حالا راحت‌تر می‌شود قضاوت کرد واقعی بوده اند یا خیر؛ دلایلی که از زبان مسئولان وقت و در تشریح چرایی قطع و اختلال در دسترسی ایرانیان به اینترنت بیان شده اند و به جهاتی ارزشمند هستند.

برای درک ارزش آن دلایل باید به سکوت این روز‌های مسئولان توجه کنیم؛ به سکوت ممتد درباره قطع دسترسی وسیع ایرانیان که موجب بروز مشکلاتی وسیع برای عموم مردم شده و کاری کرده که اعتراضات بنزینی گریبان همگان را بگیرد، حتی آن‌هایی که موافق افزایش قیمت آن هستند یا از آن فراتر، کسانی که با بنزین هیچ سر و کاری ندارند.

توضیحی که از انبوه افراد شاغل در کسب و کار‌های مرتبط با اینترنت تا عموم مردمی که برای خرید از کارت‌های بانکی استفاده می‌کنند، مستحق شنیدنش هستند، اما تا این لحظه از ایشان دریغ شده است.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۴۱۰۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین «موتور شش سیلندر بنزینی» ایران‌ساخت رونمایی شد

آیین رونمایی از نخستین موتور شش سیلندر ایران ساخت با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور برگزار شد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو،  به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، روح الله دهقانی در مراسم رونمایی از موتور شش سیلندر بنزینی که در پژوهشگاه شهید رضایی دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد، با اشاره به توانمندی دانش‌بنیان‌ها در طراحی، تولید و بهینه‌سازی قوای محرکه عنوان کرد: قوای محرکه در حجم بالا با سوخت بنزین، یکی از انواع قوای محرکه است که در بسیاری از انواع خودروها، متناسب با نیاز صنایع راهبردی کشور کاربرد دارد. این یک نیاز کاملاً راهبردی است که کشور اهمیت آن را دریافته و شرکت‌های مختلف در مسیر بومی سازی و تولید آن گام برداشته‌اد.

یک شرکت دانش‌بنیان توانمند کشور، متشکل از چندین متخصص و عضو هیئت علمی برترین دانشگاه‌های ایران و سارسر جهان در مسیر بومی سازی این موتور گام برداشته و امروز به موفقیتی چشمگیر دست یافته‌اند. بالغ بر ۴۰ نفر از برجسته‌ترین دانشگاهیان مطرح در عرصه ملی و بین‌المللی، تشکیل شد و با طرح‌ریزی یک برنامه عمیق چهار ساله در مسیر اکتساب فناوری‌های یکی از شناخته‌شده‌ترین و پرکاربردترین موتور‌های شش سیلندر گام گذاشتند و به لطف خدا امروز موفق شدند که نمونه بومی‌سازی شده این موتور را با کیفیتی بالا و منطبق با روزآمدترین استانداردها، طراحی، تولید و آزمون کنند.  

دهقانی، مهم‌ترین دستاورد شرکت‌های دانش‌بنیان را اثبات توانمندی کشور در توسعه فناوری ساخت انواع قوای محرکه متناسب با نیاز کشور و نیز امکان توسعه و بهینه‌سازی آن‌ها دانست و افزود: امروز توانمندی تولید موتور شش سیلندر بنزینی خورجینی با حجم ۴۰۰۰ سی‌سی که موتوری راهبردی بوده و دارای کاربری‌های متنوع صنعتی، تفریحی و نظامی است، در این مجموعه دانش‌بنیان به اثبات رسید و امیدوارم این جریان قوی که در این شرکت و سایر شرکت‌های دانش‌بنیان به راه افتاده، با قوت ادامه پیدا کند و به زودی تولید انبوه و استفاده از این تولیدات را در کاربری‌های خاص خود نظاره‌گر باشیم.

رییس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به این‌که فناوری‌های موتور، جزو راهبردی‌ترین و کلیدی‌ترین دانش‌ها و فناوری‌ها جای دارند و سرریز این فناوری‌ها می‌تواند به توسعه و ساخت محصولات دیگری منجر شود، ادامه داد: وقتی یک شرکت از توانمندی طراحی، ساخت و ارتقای قوای محرکه‌ای با این حجم، کیفیت و سطح استاندارد برخوردار است، در واقع به سرمایه ارزشمند دانش فنی دست یافته است که به مراتب از خود محصول یادشده ارزشمندتر است و قابلیت تسری به دیگر بخش‌های صنعت خودروسازی را دارد و می‌تواند زمینه‌ساز تولید و توسعه محصولات ارزشمند دیگری شود.
دهقانی به حمایت جدی معاونت علمی از کسب دانش فنی و تولید محصولات فناورانه حوزه حمل و نقل و به طور خاص ساخت انواع قوای محرکه، اشاره کرد و ادامه داد: معاونت علمی به عنوان پشتوانه اصلی این شرکت، سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه را بر عهده گرفته و در دیگر حمایت‌ها که از جنس دانشی است مانند دسترسی به فناوری‌های خاص دنیا، همراه این مجموعه دانش‌بنیان بوده است.

گفتنی است، پژوهشکده فناوری‌های راهبردی شهید رضایی دانشگاه صنعتی شریف که در زمینه پژوهش‌ها و کسب دانش فنی، ارتباط میان صنعت و دانشگاه و بومی‌سازی فناوری‌های کلیدی و راهبردی فعالیت دارد، طراحی و تولید موتور شش سیلندر بنزینی را با توجه به نیاز صنایع کشور آغاز کرد.

به طور میانگین نیاز بخش دفاعی کشور به این قوای محرکه حدود  ۱۰ هزار خودرو است و با در نظر گرفتن نیاز سایر حوزه‌ها این ظرفیت به ۳۰ هزار عدد نیز می‌رسد و پژوهشگاه شهید رضایی با ورود به توسعه دانش فنی بومی قوای محرکه، مطالعه و کار بر روی خودرو‌های تاکتیکی و آفرود را آغاز کرد.

در این پروژه، ضمن الگوبرداری از بیش از ۱۳۰ موتور بنزینی، دستاورد ۱۳ سازنده نامی موتور در سطح جهانی مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت و در نهایت موتور مبنای ۴هزار سی‌سی شش سیلندر، برای بومی سازی انتخاب و پس از یک کار تحقیقاتی و فناورانه چهار ساله، نخستین نمونه از این موتور با رویکرد اثبات توانمندی تولید داخل طراحی و ساخته شد.

متخصصان در این پروژه موفق شدند به ۴۵ درصد دانش فنی بومی ساخت موتور دست پیدا کنند و ۱۰ بخش اصلی موتور با موفقیت کامل مهندسی معکوس شد. از اقدامات صورت گرفته توسط تیم تحقیقاتی و فناور پروژه موتور شش سیلندر بنزینی خورجینی می‌توان به طراحی و ساخت قطعات با دقت ۹ میکرون، شبیه سازی، طراحی سیستم راهگاهی و قالب‌های بلوک چدنی، طراحی ساخت محور بلوک موتور، ساخت بلوک آلومینیومی موتور خورجینی برای اولین بار در کشور، ساخت میل لنگ موتور خورجینی با استحکام تسلیم ۸۰۰ مگاپاسکال، ساخت میل بادامک موتور خورجینی و ساخت شاتون موتور خورجینی با یکی از بهترین انواع مواد اولیه و مبتنی بر دانش روزآمد متالورژی اشاره کرد.

دیگر خبرها

  • مراسم فرهنگی ایرانیان در دوبلین
  • ۶۹/۲ درصد مردم ایران تلویزیون تماشا می‌کنند
  • شاعری که مایه افتخار ایرانیان است
  • ۲۳۲ روستای بالای بیست خانوار لرستان به اینترنت پر سرعت دسترسی پیدا کردند
  • ببینید | جهش ایران در تولید قوای پیشرانه، با ساخت نخستین موتور شش سیلندر بنزینی
  • فیلم| رونمایی از نخستین موتور بنزینیِ ۶ سیلندر؛ ساخت ایران
  • نخستین موتور شش سیلندر بنزینی «ایران‌ساخت» رونمایی شد
  • نخستین «موتور شش سیلندر بنزینی» ایران‌ساخت رونمایی شد
  • موتور شش سیلندر بنزینی ایران‌ساخت رونمایی شد
  • خودداری سفارت ایران در فرانسه از پیگرد قضایی فرد مهاجم